Hyper-V Sanallaştırma
Hyper-V sanallaştırma, Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemlerine entegre edilmiş bir sanallaştırma platformudur. Hyper-V, fiziksel bir bilgisayar üzerinde birden çok sanal makine çalıştırma olanağı sağlayarak kaynakların daha etkin kullanılmasını ve iş yüklerinin izole edilmesini sağlar.
Hyper-V Özellikleri
Gerçek Zamanlı Taşıma
Hyper-V canlı göçü destekler. Bu özellik, çalışan sanal makineleri farklı fiziksel makinelere taşımanıza ve neredeyse hiç kesinti olmadan devam ettirmenize izin verir.
Snapshot
Sanal makinelerin belirli bir anlık durumunu kaydedebilir ve gerektiğinde bu duruma geri dönebilirsiniz. Bu, yapılandırmaları test etmek veya sanal makineyi geçmiş bir duruma geri yüklemek için kullanışlıdır.
Dinamik Bellek
Bu özellik, sanal makineler için belleği dinamik olarak ayırmanıza olanak tanır. Sanal makinelerin gerçek ihtiyaçlarına göre bellek miktarını otomatik olarak ayarlar, bu da daha iyi bellek kullanımı sağlar ve aynı ana makine üzerinde daha fazla sanal makine çalıştırmanıza yardımcı olur.
Sanal Ağ Anahtarlama
Sanal ağ anahtarlama, sanal makineler ve fiziksel ağ arasında iletişimi sağlayan yazılım tabanlı bir ağ anahtarlama (switching) teknolojisidir.
Verdiğimiz Hizmetler
- Hyper-V Altyapısının Kurulumu
- Hyper-V Altyapısının Desteği
- Veeam benzeri 3. parti yedekleme sunucusunun kurulumu ve desteği
- Hyper-V Proxmox’a Göç (Proxmox Dönüşümü)
- Proxmox’dan Hyper-V’ye Göç
- Hyper-V’den Vmware’e göç
- Vmware’den Hyper’ye göç
Makaleler
Proxmox VE ile Vmware Arasındaki Temel Farklar
Proxmox, Sanallaştırma Çözümleri
Proxmox sanallaştırma sistemi ile Vmware sanallaştırma sistemi arasındaki temel farklar nelerdir? Detaylı açıklamayı bu blog yazımızda bulabilirsiniz.
Proxmox Sanallaştırma Sistemi Nedir?
Proxmox
Proxmox sanallaştırma sistemi nedir? Detaylı açıklamayı bu blog yazımızda bulabilirsiniz.